06 03 2018 297300 شناسه:
image
آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار طلاب حوزه های علمیه تهران:

به فکر رسیدن به مقام فرشتگان باشیم/ انتظارات جامعه را از خود بشناسیم

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار جمعی از طلاب مدارس علمیه تهران با اشاره به حدیث رسول گرامی اسلام در خصوص مقام علما، اذعان داشتند: حضرت فرمود «العُلَماءُ وَرَثَةُ الأنبياءِ»؛ این جمله به داعیه انشاء القاء شده است؛ یعنی بکوشید که وارث انبیاء باشید و این از علم الدراسه...

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از اساتید، مدیران و طلاب مدارس علمیه امیرالمومنین(ع) و باقر العلوم(ع) تهران، به همراه اساتید و طلاب مرکز تخصصی تفسیر اسراء (دفتر تهران)، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار کردند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار اظهار داشتند: انتظار بشر از دین در حقیقت درخواست بشر از دین است و پاسخ دین از قبل به صورت مائده و مأدبه برای بشر آماده شده است، لذا خداوند فرمود هر چه می خواهید در این سفره الهی یافت می شود؛ چه بدانید چه می خواهید و چه از نیاز خود آگاهی نداشته باشید ما از نیازها و انتظارات شما باخبریم و آنها را به شما ارائه کرده ایم.
ایشان با اشاره به حدیث رسول گرامی اسلام در خصوص مقام علما، اذعان داشتند: حضرت فرمود «العُلَماءُ وَرَثَةُ الأنبياءِ»؛ این جمله به داعیه انشاء القاء شده است؛ یعنی بکوشید که وارث انبیاء باشید و این از علم الدراسه بر نمی آید بلکه علم الوراثه می تواند این مهم را تامین کند.
معظم له ادامه دادند: تنها از علم الوراثه امثال این مطالب فهمیده می شود که صرف انجام کار خیر ثمری ندارد بلکه انسان باید کار خوب خود را با خود ببرد؛ «من جاءَ بِالحسنه فَلَهُ خَیرٌ منها».
آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به آیات نورانی کلام الله مجید تصریح داشتند: خداوند به ما سفارش می کند «تَثْبيتاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ» یعنی اگر کسی در راه خدا کار خیر انجام داد مانند عالمی که «فی انفسهم قولا بلیغا» حرف را به دل ها و جان های افراد می رساند و نه تنها به گوش های افراد، چنین افرادی با کار خیرخود در حقیقت جای خود را مستحکم می کنند در نتیجه اگر پس از درس و بحث و یا انجام دیگر امور خیر، دیدیم هنوز دنبال اعتباریات دنیایی مانند نام و جاه و مقام هستیم باید بدانیم که کار ما خیر نبوده و ثمری برای ما نداشته است. کار خیر آن است که جای ما را محکم کند و وظیفه طلبه این است که اینگونه باشد؛ یعنی جایگاه خود را با کار خیر در راه خدا تثبیت کند و از لغزش ها در امان بماند.
معظم له در خصوص منزلت عالم خاطرنشان کردند:  قرآن می فرماید «شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ»، در این آیه خداوند نام علما را در کنار نام خود ذکر می کند همچنین طبق بیان ائمه معصومین علیهم السلام فرشتگان، فراشان حوزه های علمیه و خدمتگذار طلاب علوم دینی هستند، اما آیا وقتی این فرشتگان پرواز می کنند ما نیز با آنها پرواز می کنیم؟ این مقامی است که باید با علم الوراثه به آن رسید. علم الدراسه تا حدی مشکل جامعه را حل می کند اما نباید به این اکتفا کرد بلکه باید به فکر رسیدن به مقام فرشتگان باشیم.
ایشان بیان داشتند: در میراث مادی تا مورث نمیرد ارثی به وارث نمی رسد اما در میراث معنوی تا وارث نمیرد چیزی به او نمی رسد؛ لذا می فرماید «موتوا قبل ان تموتوا» و اگر این ممکن نبود از ما نمی خواستند و به ما توصیه نمی کردند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در بخش پایانی سخنان خود، طلاب مستعد را به ماندن در حوزه توصیه کردند و اظهار داشتند: حیف است طلبه ای که در خود استعداد لازم و کافی را می بیند از حوزه خارج شود و مشغول اموری غیر از درس و علم شود؛ این نوعی نهال فروشی است. این طلبه باید در حوزه بماند و مرجعیت و مدیریت آینده حوزه های علمیه را تامین کند. لازم است همانگونه که انتظارات خود را از دین دنبال می کنیم، انتظارات جامعه را نیز از خود بشناسیم و آنها را نیز دنبال کنیم.

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات