30 08 2023 1828026 شناسه:
image
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی:

دوره جدید پژوهشی را باید دوره شکوفایی تحقیق و پژوهش در بنیاد اسراء دانست / لزوم ارتباط با متفکران و اندیشمندان و ایجاد دیالوگ و تعامل در صحنه علم و خرد

استاد مرتضی جوادی آملی اظهار داشت: آنچه از پژوهش در دوره جدید انتظار می رود این است که مباحث علمی تنها در بحث نظری صرف باقی نماند بلکه به میدان عمل آمده و کاربردی گردد، لذا در این دوره، باید ضمن تحقیق و توسعه فضای تحقیقاتی، نظرات اندیشمندان و متفکران غرب و شرق هم گرفته شده و یک دیالوگ و گفتگویی...

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیین تکریم و معارفه معاون پژوهشی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء صبح روز چهارشنبه (8 شهریور 1402 )با حضور ریاست محترم بنیاد و معاونین و همکاران این بنیاد در محل سالن کنفرانس برگزار گردید.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در این جلسه داشتند: مرحله نخست فعالیت های پژوهشی بنیاد اسراء همه حول محوریت مرجعیت علمی آیت الله جوادی آملی بود، از مهمترین بخش های این دوران این است که ما اندیشه های حضرت استاد، بیان و بنان ایشان را همه به روز رسانی کنیم، به تحقیق برسانیم و به قلم و تایید استاد برسانیم و این را عرضه کنیم ، شاید این یک استثناء است که شخصیتی در این حدّ، با این حجم از فعالیت های علمی، پژوهشی و دانشی وجود دارد شخصیتی که فقط یک بخش از فعالیت ایشان در تفسیر به بیش از 100 جلد اثر رسیده و این آثار از 6000 جلسه درس ایشان گرفته شده که این همه را به نظم در آوردن و به تحقیق نشاندن و به قلم و تایید استاد رساندن از توفیقات الهی بود که شامل حال ما شد و این کار انجام گردید.

ایشان ضمن سپاسگزاری از فعالیت های پژوهشی که تا کنون انجام شده است، اظهار داشتند: به حق این همه آثار را به نظم در آوردن و پیگیری های حضرت استاد را به عمل رساندن، کار آسانی نبود و با وجود مشکلات، اما عنایت الهی و حضور حضرت استاد و علاقه پژوهشگران همه دست به دست هم داد تا این کار عظیم انجام شود و در بخش پایانی امیدواریم تا سال 1403 تمامی آثار حضرت استاد تنظیم و در مرئی و منظر جامعه علمی کشور قرار بگیرد.

ایشان ادامه دادند: میدان تحقیق امروز بسیار وسیع است و ما نمیتوانیم به آنچه تا کنون تولید شده اکتفاء کنیم و این گام نخستین میدان پژوهشی در بنیاد اسراء بوده و اگر بخواهیم از پژوهش صحبت کنیم باید از الان به بعد صحبت کنیم چرا که تا کنون با محوریت حضرت استاد و آنچه ایشان در فضای تحقیق داشتند ما کار می کردیم و تنظیم می کردیم، لذا این دوره جدید که حجت الاسلام عمادی توفیق خدمت در این سنگر را خواهند داشت را باید دوره شکوفایی تحقیق و پژوهش در بنیاد دانست که ایشان و تیم تحقیقاتی ایشان باید با محوریت منظومه فکری حضرت استاد، به میدان علم و تحقیق ورود کرده و با ارتباط گیری با متفکران و اندیشمندان شرق و غرب، مباحث علمی مطرح شده حضرت استاد را خوب حلاجی کرده و به جهان علم عرضه کنند.

ایشان اظهار داشت: آنچه تا کنون از حضرت استاد مطرح شده،جایگاه خودش را دارد اما  بنیاد اسراء هم مسئولیتی ظلّ حضرت استاد در مقابل جامعه، در مقابل نظام، در مقابل دین و آنچه از راه اسلام به دست ما رسیده است دارد و این مسئولیتش هم بسیار سنگین است و این از عهده محققان و پژوهشگرانی بر می آید که بتوانند رابطه علم و نفع را ایجاد کنند و پژوهشی علمی را گسترده تر و نفع جامعه را بیشتر با تلاش خودشان انجام دهند.

استاد مرتضی جوادی آملی اظهار داشت: آنچه از پژوهش در دوره جدید انتظار می رود این است که مباحث علمی تنها در بحث نظری صرف باقی نماند بلکه به میدان عمل آمده و کاربردی گردد، لذا در این دوره، باید ضمن تحقیق و توسعه فضای تحقیقاتی، نظرات اندیشمندان و متفکران غرب و شرق هم گرفته شده و یک دیالوگ و گفتگویی بین نظرات حضرت استاد با نظرات دیگر اندیشمندان و فرهیختگان در صحنه علم و دانش و خرد فراهم گردد و به صورت کلی میدان برای تسخیر مسائل عملی فراهم آید.

​​​​​​​

سیر تطورات پژوهشی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء


در ابتدای این نشست، حجت الاسلام روح الهی معاون سابق پژوهش بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، ضمن گزارشی، به سیر تطورات پژوهشی بنیاد اسراء اشاره کرد و بیان داشت: سیر تطورات پژوهشی بنیاد را می توان به چهار دوره تقسیم کرد، دوره گردآوری صوت و تصویر دروس و بیان و بنان حضرت استاأ، شکل گیری پژوهشگاه و شروع چاپ آثار که در این دوره 135 جلد اثر منتشر شد، و دوره سوم که دوره پویایی و بالندگی پژوهشگاه بود که بنده افتخار حضور در این جمع پژوهشی را داشتم.

وی بیان داشت: در این دوره ده ساله سوم ، 248 اثر از آثار حضرت استاد منتشر گردیده، که حدود 20اثر، کار علمی و پژوهشی آن انجام شده و منتظر امور ویرایشی و چاپ اثر هستیم، یعنی در این دوره سالانه 16500 صفحه (حدود 30 جلد) اثر علمی در تراز تسنیم، رحیق مختوم منتشر شده و عمده آثار نیز جزء آثار برگزیده ملی شده است. 

وی بیان داشت: از ویژگی های مهم این دوره تربیت محققان و پژوهشگرانی است که الان خود صاحب کرسی پژوهش شده و دارای اثر می باشند، و لذا می توان گفت که بنیاد به فنآوری پژوهش دست یافته از این منظر که پژوهشگاه بنیاد الان الگویی برای بسیاری از شخصیت ها و مراکزی شده است که می خواهند امر پژوهشی را راه بیاندازدند و در این خصوص مراجعات متعدد و مشاوره های فروانی از ما صورت می گیرد.

وی همکاری های علمی و پژوهشی با مراکز پژوهشی حوزوی و دانشگاهی را از دیگر ویژگی های این دوران دانست و اظهار داشت: دوره چهارم که از امروز شروع می شود، دوره تعالی و شکوفایی پژوهش است زیرا منابع علمی که نیاز یک پژوهش هست بر اساس اندیشه حضرت استاد تدوین شده است.

ایشان در پایان ضمن تشکر از حمایت های ریاست محترم بنیاد، از تمامی پژوهشگران و مدیران پژوهشی و همچنین معاونین و نیروهای فعال در بنیاد اسراء تشکر نمود.

 

مطالعه‌ی مقایسه‌ای و بررسی و نقد عالمانه و مبتكرانه از اهداف دوره جدید پژوهشی


​​​​​​​حجت الاسلام والمسلمین عمادی معاون پژوهشی بنیاد اسراء بیان داشت: فاز اول اهداف پژوهشی بنیاد اسراء  که تنظیم اثار ارزشمند حضرت علامه جوادی آملی بود، پشت سر گذاشته شده و الان رسالت پژوهی بنیاد و پژوهشگاه تولید کتاب و مجله و مقالات متناسب با نیاز زمان حال و آینده می باشد و لذا در این راستا اهدافی که مد نظر قرار گرفته شده تبیین، گسترش و تعمیق پژوهش به عرصه‌های نوین در زمینه دیدگاه‌های اسلامی و دفاع عقلانی از مفاهیم و آموزه‌های دینی متناسب با سطوح و نیازهای متنوع مخاطبان می باشد.

ایشان اظهار داشت: از دیگر اهداف ما در دوره جدید اثبات كارآمدی دین در پاسخگویی به نیازهای عصری و نسل، زمینه‌سازی علمی برای تمدن نوین و برتر اسلامی، تلاش برای اسلامی سازی علوم انسانی و کاربردی سازی معارف اسلامی ​​​​​​​می باشد.

حجت الاسلام عمادی یکی دیگر از اهداف پیش روی خود در دوره جدید پژوهشی بنیاد را مطالعه تطبیقی نظریات حضرت استاد با دیگر اندیشمندان و فرهیختگان دانست و بیان داشت: مطالعه‌ی مقایسه‌ای (تطبیقی) و بررسی و نقد عالمانه، مبتكرانه و روشمند مكاتب و دیدگاه‌های دیگر در قلمرو حکمت و انديشه‌ی دينی، فرهنگ و علوم انسانی اسلامی از دیگر اهداف پژوهشی این معاونت می باشد.

وی شیوه اجرایی و مدیریت این پژوهشگاه را توسعه همراه با چابکسازی پژوهشگاه و سیاست استفاده از خرد جمعی ذکر کرد .

 

لازم به ذکر است در پایان این نشست، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، با اهدای لوح سپاس از زحمات حجت الاسلام والمسلمین روح الهی معاون سابق پژوهشی تقدیر و برای ایشان در معاونت آموزش آرزوی توفیق نمود. 

همچنین استاد مرتضی جوادی آملی در این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین عمادی را به عنوان معاون پژوهشی بنیاد اسراء معرفی و برای ایشان آرزوی توفیق نمود. 

 


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات