دکتر ابوالفضل خراسانی دبیر اجرایی همایش بین المللی تفسیر تسنیم، در مصاحبه با خبرگزاری حوزه، به تشریح برنامه برگزاری همایش اختتام تفسیر تسنیم، اثر عظیم علمی و تفسیری آیت الله العظمی جوادی آملی که حاصل چهل سال از عمر مبارک این مرجع تقلید است خبر داد.
دبیر اجرایی همایش بین المللی تفسیر تسنیم از برگزاری همایش اختتام این اثر عظیم علمی و تفسیری آیت الله العظمی جوادی آملی، در ششم اسفند ماه امسال در سالن همایش های مدرسه دار الشفاء در قم خبر داد.
دکتر خراسانی، با اشاره به همایش نکوداشت و اختتام این اثر عظیم، گفت: رونمایی از 80 جلد تفسیر شریف تسنیم ، روز 6 اسفند ماه در همایش بین المللی تفسیر تسنیم برگزار می گردد.
دکتر ابوالفضل خراسانی با اشاره به همایش نکوداشت و اختتام این اثر عظیم تسنیم گفت: آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور شخصا رئیس این همایش هستند و ایشان تاکید داشتند از همه کسانی که در این اثر فعالیت داشتند باید تجلیل شود. زیرا این افراد تربیت شدگان حوزه و آینده فعالیت های قرآنی حوزه و کشور هستند که قطعا در این همایش از آنها تجلیل به عمل می آید.
۶ اسفند زمان برگزاری همایش
وی گفت: همایش تفسیر تسنیم با مصوبه شورای سیاست گذاری و به ریاست آیت الله اعرافی و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه مصوب شد و آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور شخصا رییس این همایش هستند.
وی با اعلام اینکه همایش تفسیر تسنیم ششم اسفند امسال در سالن همایش های مدرسه دارالشفا برگزار می شود، گفت: مرحله اول ما که ۶ اسفند برگزار می شود شامل رونمایی از آثار تفسیری شامل 20 جلد تفسیر موضوعی قرآن کریم و 80 جلد تفسیر شریف تسنیم است. در حوزه بین الملل نیز تلاش داریم که مهمانانی از کشورهای مختلف را به این مراسم دعوت کنیم.
تفسیر تسنیم اثر حوزه علمیه است
دکتر خراسانی در بخشی از این مصاحبه با بیان اینکه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، این اثر را، اثر کل حوزه های علمیه می داند، اظهار داشت: اگر بگوییم این اثر علمی و این تفسیر عظیم حاصل عمر گرانمایه آیت الله العظمی جوادی آملی است سخنی به گزافه نگفته ایم، در همه این سالهایی که در محضر ایشان فعالیت کرده ام بعینه شاهد اهتمام و جدیت و دائمی ایشان در زمینه این تفسیر عظیم بودند. ایشان از بسیاری از فرصت های حتی زیارتی مستحبی از جمله حج و... گذشتند تا این اثر عظیم علمی را به ثمر برسانند. اما حضرت استاد همواره این اثر را، اثر کل حوزه های علمیه می نامند، شاید برای این که وقتی به درس ثابت تفسیری ایشان که چهل سال به شکل منظم و بدون وقفه در بدنه و با حضور شاگردان و اساتید حوزه برگزار شده است می نگریم می بینیم این چرخش علمی نقش مهمی در گسترش مفاهیم هر درسی دارد. این جلسات سالها در یک ساعت مشخص بین ۱۱ تا ۱۲ برگزار می شد و طلبه ها و اساتید برای استفاده از این درس رفت و آمدها داشتند. در واقع حضرت آیت الله جوادی آملی با این درس، قرآن را از مهجوریت خارج کردند. ایشان حتی در درس فقه نیز نگاه خاص قرّآنی دارند و در واقع تلاش کردند که آیات الهی را از طریق فقه به صحنه بیاورند.
معاون فرهنگ و دین بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا افزود: اینکه آیت الله العظمی جوادی آملی بیان می کنند که اثر، اثر حوزه است بدین معنی است که این کتاب محصول چهل سال رفت وآمد طلاب و اساتید در جلسات تفسیر قرآن ایشان است. در واقع حیات علمی بخش زیادی از طلبه ها با این تفسیر تسنیم رقم خورده است. برخی از این اساتید سالها در درس حضور می یافتندو برخی از شاگردان نیز تمام این سالها را به شکل ثابت پای درس استاد بودند.
تشکیل دبیرخانه دائمی تفسیر تسنیم
وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی تفسیر تسنیم بیان کرد: این دبیرخانه به ریاست آیت الله اعرافی تشکیل شده و دبیری اجرایی آن با بنده است و دبیر علمی آن را نیز حجج اسلام والمسلمین دکتر حمید پارسا نیا و دکتر مرتضی جوادی آملی بر عهده خواهند داشت و در این زمینه فعالیت خواهند نمود.
برگزاری پیش نشست های علمی در داخل و خارج از کشور
وی به برگزاری پیش نشست های علمی پیرامون این اثر در داخل و خارج از کشور بیان کرد: فعالیت های دبیرخانه از ابتدای سال آینده نیز به شکل جدی دنبال خواهد شد. دبیرخانه دائمی در واقع دارای دو وظیفه مهم است که اولین آن برگزاری همایش و معرفی جوانب این اثر گرانسنگ به جامعه است و همچنین آشنا کردن مردم در داخل و خارج و گروه ها و نخبگان علمی جهان با این اثر است. در واقع می توان گفت که اختتامیه این همایش سرآغاز جدی کار این دبیرخانه است. زیرا این اثر وزین دایره المعارف فرهنگ شیعه است که قرار است به نیازهای گسترده معرفتی و علمی دنیای امروز پاسخ بدهد.
دکتر خراسانی در پایان گفت: باید فراورده های تولیدی این اثر علمی به اشکال مختلف در جامعه علمی و دانشگاهی و حوزوی متجلی شود. در این زمینه نیازمند پژوهش های کاربردی مبتنی بر تفسیر هستیم که این دبیرخانه می تواند نقش فعالی در این حوزه ایفا کند. یکی از کارهای ما آسان سازی و روان سازی و تلخیص این کتاب است که قطعا ارایه نرم افزاری این اثر نیز از مهمترین اقدامات ما خواهد بود.