05 03 2024 2457113 شناسه:
image

جلد هفتم از مجموعه کتاب «عقلانیت شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری» منتشر شد

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلد هفتم کتاب ارزشمند «عقلانیت شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری» اثر گرانقدر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با همکاری پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز بین المللی نشر اسراء، منتشر شد.

پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلد هفتم کتاب ارزشمند «عقلانیت شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری» اثر گرانقدر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با همکاری پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز بین المللی نشر اسراء، منتشر شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلد هفتم کتاب ارزشمند «عقلانیت شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری» اثر گرانقدر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با همکاری پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز بین المللی نشر اسراء، منتشر شد.

از مهمترین شرح های فصوص الحکم ابن عربی، می توان به شرح قیصری اشاره کرد که به دلیل قلم روان و استادانه او در تعلیم عرفان مورد توجه قرار گرفت و در حوزه های علمیه، کتابِ درسیِ عرفانِ نظری شد. از ویژگی های این کتاب مقدمه تفصیلی قیصری است که اُمهات مسائل عرفان نظری را در دوازده فصل به بند کشید. به هر روی درکِ متنِ فخیمِ فصوص و فهمِ ظرافت هایِ شرحِ قیصری برای هر طلبه ی عرفان آسان به نظر نمی رسد.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی که بر مبانی حکمت متعالیه و عرفان نظری تسلط دارند، به تعلیمِ شرحِ قیصریِ فصوص در سایه نظر به دیگر شرح ها و کتابهای عرفانی و با استفاده از مبانی حکمت متعالیه پرداخته اند. این نکته توجه پذیر است که به دلیل اُلفت قیصری و دیگر شارحان فصوص به حکمت مشائی نتوانسته اند آن گونه که درخور مطلب است به تبیین استدلالی مبانی عرفان نظری بپردازند. از این رو معظم له با تسلطی که بر مبانی حکمت متعالیه داشته اند، به فراخور بحث با نگاه انتقادی به شرح قیصری و متن فصوص برخی نکات ارزشمند را یادآوری کرده اند.

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب «عقلانیت شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری» از چند جبهه با رویکرد تحریری به ابعاد کتاب اسطوره‌ای فصوص الحکم جناب محی‌الدین ابن عربی پرداخته و با توجه به شروح و تعلیقات مختلف و با محوریت شرح جناب قیصری به بیان و تبیین این متن استثنایی اهتمام ورزیده است. پیش بینی می شود این مجموعه در 16 مجلد تنظیم و منتشر شود.

این اثر ماندگار در دو بخش
🔴بخش اول این جلد به « اشارات فَصّ آدمی» اختصاص دارد که در آن مباحث ارزشمند ذیل مطرح شده است:
الف) طرح خلاصه‌ای از مدعیات اهل عرفان در فص آدمی و دلایل نقلی آن‌ها
ب) مبناکاوی سخنان عارفان در فص آدمی
ج) انسان‌شناسی عرفانی
د) خلقت حضرت آدم
هـ) خدمات متقابل عرفان و فلسفهٔ اسلامی
و) جایگاه ابن‌عربی و مذهب او
🟤بخش دوم این جلد به « فص شیثى» اختصاص دارد و مباحث ارزشمندی در آن بیان شده است، از قبیل: تشریح عرفانی هبه الهی، تحلیل عرفانی سؤال و دعا، تبیین عرفانی علم الهی، ولایت عامه، ولایت خاصه، ولایت مطلقه و مقیّده، روح انسان، تناسخ و...

 

علاقه‌مندان به تهیه آثار آیت‌الله العظمی جوادی آملی می‌توانند به سایت www.nashresra.ir   مراجعه کنند


دیدگاه شما درباره این مطلب
افزودن نظرات